"Blessurevrij leren presteren in powerliften"

lid worden
Klaar om lid te worden?
Meld je nu aan!
Wie ben ik

Community, plezier en met intentie pushen

Ik was 15 jaar toen ik 97 kilo woog, mij wegstopte op mijn kamer en achter het beeldscherm dook. Mijn dagen bestonden uit gamen, school, gamen, eten, gamen en meer eten. Tot ik op een gegeven moment in aanraking kwam met de gym. Zo rond mijn 17e begon het avontuur!

Ik ben Jeroen, 27 jaar en kom uit Elburg. Ik houd van memes, games, anime en een boel humor (hoe donkerder hoe beter). Ik ben nu zo'n 10 jaar bezig met fitness/krachtsport/powerlifting. Sinds het moment dat ik gestart ben, ben ik er eigenlijk gelijk vol ingeklapt. De trainingen die ik gemist heb zijn of gepland of op 1 hand te tellen. Dit is niet omdat ik super gemotiveerd ben of beter dan anderen ben, maar simpelweg omdat ik altijd veel plezier en voldoening uit het trainen heb gehaald.


Ja in het begin ook zeker een verslaving, een manier om te ontsnappen uit mijn onzekerheden. Maar dit heeft mij ook veel goeds gebracht. Ik heb door deze ervaringen de meeste fouten wel gehad. Noem het maar op; powerlifting, powerbuilding, bodybuilding, te veel/weinig volume, te veel/weinig intensiteit, binge eten en 14 kilo in 10 dagen vakantie aankomen. Al met al, ik ken het wel..

Fast forward naar nu 10 jaar later, ben ik mede-eigenaar van Strength Valley, samen met mijn kameraden Jody, Patrick en Glenn. Ik zeg bewust kameraden, omdat community één van de belangrijkste aspecten van de gym is voor mij. Dit is de plek waar ik meer gelijkgestemde mensen heb ontmoet dan op welke andere plek dan ook. Het is voor mij een plek waar iedereen komt om zichzelf te verbeteren, maar vooral samen beter worden. We kunnen allemaal van elkaar leren en elkaar motiveren, stimuleren en hier en daar een flinke schop onder de reet geven.

Hoe ben ik als coach? Een persoonlijke band opbouwen is voor mij het belangrijkste, ik ben dan ook van mening dat wij samen naar je doel moeten werken. Maar dit doel is niet altijd even helder, dus de meeste mensen hebben ook een spiegel nodig. Soms is het doel helemaal niet om zoveel mogelijk te kunnen tillen, soms is het simpelweg ontspanning en plezier uit het sporten halen, terwijl het leven al stressvol genoeg is. Soms is er wel de ruimte en is het doel juist om maximaal te knallen, een aantal kilo's vet te verliezen of flinke spiermassa opbouwen. Soms op het platform en anders vallen er andere grenzen te verleggen, zoals jezelf eens terugtrekken waar nodig.

Ik denk dat er geen 1 methode is die werkt voor iedereen, samen gebruiken we mijn tools (kennis en ervaring van meerdere trainingsmethodieken en voeding) en jouw input om samen tot een mooi plan te komen. Een plan dat dynamisch is, dat we bijstellen waar nodig, op jouw wensen en mijn advies. Ik ben iemand die feedback van je zal verwachten, maar wel deze feedback zal gebruiken om het te finetunen. Dit is waar mijn passie ligt, niet het voorschotelen van een trainingsplan dat iedereen op internet kan vinden, maar zorgen dan jij vooruitgaat, je doelen behaalt, plezier hebt in je trainingen en behoudt. Verder heb ik een erg scherp (zeg gerust mierenneukerig) oog voor techniek en het vinden van de juiste (het liefst simpele) cues om jou deze aanpassingen te leren zodat je nog langer gezonder en sterker kunt liften.Mocht je vragen hebben, domweg willen ouwehoeren, memes delen of andere dingen, hit me up!

Where
Power
finds
a
home